O data cu preluarea mandatului de Primar de catre Daniel Florea, in anul 2016, acesta a pus pe ordinea de zi in sedintele de Consiliul Local, un proiect despre care nu s-a mai vorbit din 2013 si anume, anveloparea blocurilor.
Daca proiectul este unul promitator, care vine in sprijinul cetatenilor, demersurile primariei au fost unele stangace. La inceputul anului 2017, Primaria Sector 5 a fost singura Primarie care nu a afisat public proiectul de buget pe anul 2017, astfel nestiind de la un an de la alegeri, cati bani vor fi alocati pentru acest proiect.
Scuza lui Daniel Florea pentru anularea licitatiei, nu a ezitat sa apara. Acesta a dat vina pe Guvernul Ciolos pentru ca a introdus printr-o Hotarare de Guvern, 28 de operatiuni noi pentru anveloparea blocurilor, astfel a trebuit sa se realizeze o noua recalculare a proiectului. Primaria Sector 5 fiind singura care a venit cu aceasta scuza.
Cine plateste pentru acest proiect?
Daca in prima faza, Primarul afirma ca nu va exista nici un cost pentru cetatenii sectorului, in 2017, acesta ne prezenta noua formula de plata. Din fonduri europene, costurile sunt suportate în proporţie de 60% de Uniunea Europeană, restul de 40% revenind împreună primăriei şi asociaţiei de proprietari, respectiv locatarilor blocurilor în cauză.
Evident, la o ultima analiza, situatia platii anveloparii blocurilor este cu totul alta. Costurile de anvelopare a imobilelor vor fi plătite integral de administraţia locală, banii urmând să fie recuperaţi ulterior de la locatari, prin intermediul TAXEI DE REABILITARE TERMICĂ, taxă ce a fost aprobată intr-o ședinţă de Consiliul Local Sector 5. Pentru plata lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor din Sectorul 5, proprietarii vor avea la dispoziţie zece ani, din care cinci perioadă de graţie (adică nu vor plăti nimic în acest interval).
Andrei C.
sursa foto: b365.ro
Be First to Comment