Press "Enter" to skip to content

Firea duce Bucureștiul spre faliment

HTML Image as link
Qries

Administrația Firea duce Bucureștiul spre faliment.În acest an, pentru echilibrarea bugetului, PMB e obligată să facă un împrumut de 1 miliard de lei sau să mărească tarifele suportate de populație la căldură și transport public, explică liberalul Gabriel Dumitrașcu pe pagina sa de Facebook. 
Concret, vineri a fost convocată o noua ședință a Consiliului General al Municipiului București.


Ordinea de zi poate fi consultată aici: http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB/sedinte/ordinea_de_zi/ordinea_de_zi.php
1.Pe ordinea de zi nu a fost introdus proiectul d-nei Firea, de transformare a celor 19 companii municipale ilegale în 11 companii, la fel de ilegale, care l-ar face invidios și pe magicianul Iosefini. Vă reamintesc că PNL a elabotrat un proiect de hotărâre de desființare a tuturor celor 19 companii.
2. Consilierii sunt chemați să aprobe bilanțul și execuția bugetului pentru 2018.  Ceea ce v-am anunțat în februarie se confirmă acum. PMB a încheiat 2018 cu un deficit de peste 500 milioane lei. A avut încasări totale de 4,18 miliarde lei și cheltuieli de 4,70 miliarde lei. E demonstrația cea mai simplă că administrația Firea ne-a îndatorat și în 2018, după ce în 2017 a făcut o datorie tot de peste 500 milioane lei. Pentru echilibrarea bugetului, în acest an PMB e obligtă să facă un împrumut de 1 miliard de lei sau să măreasca tarifele suportate de populație la căldură și transport public. În caz de inacțiune, anticipez o incapacitate  de plătă începând cu luna septembrie.
3. Se propune aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli a companiilor municipale înființate ilegal. Atrag atenția consilierilor municipali că votarea acestor bugete poate atrage răspunderea materială individuală a fiecăruia. Analizând proiectele propuse, trebuie să remarc devălmășia formatelor de prezentare, ceea ce denotă lipsă de coordonare și profesionalism. Intrând pe conținut am remarcat creșteri substanțiale de personal(ex: compania de Pază crește de la sub 200 de angajați, la 740 de angajați și are țintă 900 de angajați), se propun creșteri substanțiale ale salariului mediu pe angajat( ex: compania de Dezvoltare Durabilă propune o creștere a salariului mediu de la 9.157 lei/ lună, la 14.542 le/ lună). Din punct de vedere a eficienței activității am ales indicatorul cheltuieli totale la 1000 lei venituri și lucrurile nu stau deloc bine(compania Parking 996 lei, compania de Iluminat 999 lei, compania Agrement 991 lei. compania Imobiliară 996 lei, compania Consolidări 976 lei).


 Multe companii nu calculează indicatorii de performanță ai activității sau îi calculează greșit. Concluzia pe baza cifrelor e clară: nu se justifică menținerea companiilor municipale în actuala formă de funcționare, din punct de vedere al eficienței activității. Cheltuiala medie lunară cu fiecare membru al consiliului de administrație a companiilor municipale este de peste 10.000 lei. În total, se risipesc peste 2 milioane de euro anual. Banii bucureștenilor sunt pierduți în companii municipale care nu-și demonstrază eficiența pentru cetățeni.

More from Primăria CapitaleiMore posts in Primăria Capitalei »

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries