Press "Enter" to skip to content

București în secolul XXI. Şcoala care a ars în sectorul 5 avea în continuare toaleta în curte.

HTML Image as link
Qries
Cristian Olteanu, președinte PNL Filiala Sector 5: Autoritățile au două luni să pună în siguranță școliile! Şcoala n. 124 din Rahova, sectorul 5, este singura instituţie de învăţământ din Bucureşti cu grup sanitar în curte.

Președintele PNL Sector 5 și consilierul general al Capitalei, Cristian Olteanu, trage un semnal de alarmă legat de infrastructura școlară din sectorul 5 al Capitalei. Potrivit acestuia, situația este îngrijorătoare: nicio școală nu are aviz ISU de funcționare, o școală are tavanul prăbușit, la unitatea numărul 124 a avut loc un incendiu- școală unde elevi mergeau la toaletă în curte.

Incendiul de la Școala 124, care a avut loc în luna mai, scoate la iveală nereguli grave. În sectorul 5 din București nici o școală nu are autorizație de securitate la incendiu, singura care avea fiind cea în care anul trecut, s-a prăbușit un tavan.
″În acest moment, în baza documentariilor realizate de experţi, DA, garantez pentru siguranţa copiilor din sectorul 5. ” Iată ce declară în vara anului trecut primarul sectorului 5, Daniel Florea. Promisiunea lui venea la numai câteva luni după ce tavanul de pe holul unei şcoli se prăbuşise cu totul. Din fericire, nimeni nu a fost rănit pentru că era “săptămâna altfel”, iar elevii nu erau atunci în clădire.
Tot norocul a făcut că incendiul izbucnit la şcoală 124, din acelaşi sector 5, să fie în cursul nopţii. Pentru că garanţia oferită de primar contrazice datele oficiale.
“Doamne fereşte dacă acei copii erau la şcoală, nu este prima dată când spunem. Ştiţi că am mai avut în Sectorul 5 cu şcoala căreia i-a căzut tavanul. Să ne amintim de Colectiv.
Din păcate reacţionăm doar când se întâmplă lucruri foarte grave. Simiratătăţi între cele două cazuri, lipsa de responsabilitate. În momentul în care eşti director şi ai în subordine sute de copii ai în responsabilitate viaţa lor”, a declarat, pentru MEDIAFAX , Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi.
Aceasta explicat că astfel de situaţii ar putea fi evitate dacă autorităţile s-ar pune de acord asupra unor măsuri clare de intervenţie în cazul clădirilor vechi şi nu s-ar mai împiedica de chestiunile legislative şi de birocraţie.
“Ne complacem în astfel de situaţii, este o stare generală la nivel de unităţi şcolare în toată ţara, nu numai în Bucureşti. (…) Din punctul meu de vedere ar trebui să se umble la instalaţiile electrice, să se consolideze clădirile decât să ne uităm că nu are o uşă. La fel de important sunt dotările pe structurile actuale chiar dacă nu au autorizare, cu detectoare de fum şi de stingere de incendii. Asta contează mai mult decât normele lor având în vedere că vorbim de construcţii vechi de 30, 40 de ani. Ba se lovesc de clădiri vechi şi protejate şi nu ai voie să le modifici, ba nu au fonduri. Este foarte corect să consolidezi clădirea din punct de vedere al structurii, să intri pe instalaţia electrică şi pe dotarea cu detectoare de fum”, a declarat Iulian Cristache.
București în secolul XXI. Şcoala care a ars în sectorul 5 avea în continuare toaleta în curte.
București în secolul XXI. Şcoala care a ars în sectorul 5 avea în continuare toaleta în curte.
Foto: b365.ro
More from DiverseMore posts in Diverse »
More from Sectorul 5More posts in Sectorul 5 »

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Image as link
Qries