Press "Enter" to skip to content

Aproape 650 de blocuri din București rămân fără apă caldă din cauza lucrărilor de înlocuire a rețelei de termoficare

HTML Image as link
Qries

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. a anunțat marți că va efectua o serie de lucrări de înlocuire și reparații pe conductele rețelei termice în mai multe zone ale Capitalei, afectând sectoarele 1, 2, 3, 4 și 5. Ca urmare, furnizarea apei calde va fi sistată în aproximativ 650 de blocuri și alte imobile.

Lucrări în Sectorul 1: Zona Căii Grivița

În Sectorul 1, lucrările vor viza rețeaua termică primară, mai exact o conductă cu diametrul de 500 mm situată în zona Căii Grivița. Reparațiile impun oprirea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 5 puncte termice, afectând 20 de blocuri și imobile până în data de 2 octombrie, ora 23:30. Conducta a fost pusă în funcțiune în 1981 și are, în prezent, aproape 45 de ani de funcționare.

Lucrări în Sectorul 2: Zonele Orzari, Vidraru și Șoseaua Mihai Bravu

În Sectorul 2, vor avea loc lucrări la conductele rețelei termice primare, cu diametre de 600 mm, 700 mm și 900 mm, în zona străzilor Orzari, Vidraru, Episcop Damaschin, Apostol Mărgărit și a Șoselei Mihai Bravu. Aceste lucrări de modernizare fac parte din proiectul “Reabilitarea sistemului de termoficare aferent Magistralei II Sud – Lot 1 – Obiectiv 4 – tronson C4MB – CM43”. De asemenea, vor fi efectuate și reparații ale conductelor, ceea ce va duce la oprirea furnizării agentului termic către 5 puncte termice, afectând 79 de blocuri, până în data de 5 octombrie, ora 23:00. Conducta din această zonă a fost pusă în funcțiune în 1987 și are peste 35 de ani de funcționare.

Lucrări în Sectorul 3: Zona Șoseaua Mihai Bravu

În Sectorul 3, mai multe lucrări se vor desfășura în zona Șoselei Mihai Bravu. Se vor moderniza și repara conducte cu diametre de 1.000 mm și 700 mm, în cadrul proiectelor de reabilitare a sistemului de termoficare, oprind astfel furnizarea apei calde către mai multe puncte termice. În total, vor fi afectate 213 blocuri, dintre care 126 până în 5 octombrie, ora 23:00. Conductele din aceste zone au fost puse în funcțiune în anii 1968, 1975 și 1986, având între 38 și peste 50 de ani de funcționare.

Lucrări în Sectorul 4: Șoseaua Olteniței

În Sectorul 4, se va interveni pe rețeaua termică primară cu o conductă de 700 mm, situată pe Șoseaua Olteniței. Lucrările de deblindare și reîntregire a conductelor vor determina oprirea furnizării apei calde către 8 puncte termice, afectând 89 de blocuri și 5 agenți economici până în data de 4 octombrie, ora 23:00. Conducta din această zonă a fost pusă în funcțiune în 1982 și are peste 40 de ani de funcționare.

Lucrări în Sectorul 5: Zona Calea 13 Septembrie – Petre Ispirescu

În Sectorul 5, în zona intersecției Calea 13 Septembrie cu strada Petre Ispirescu, se desfășoară lucrări de remediere a unei avarii la o conductă de 500 mm. Aici, sistarea furnizării apei calde va afecta 13 puncte termice și 246 de blocuri, până în data de 3 octombrie, ora 23:00. Conducta a fost pusă în funcțiune în 1989, având 35 de ani de funcționare.

Compania Termoenergetica lucrează în regim permanent

CMTEB menționează că dispeceratele companiei și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute. Compania subliniază că termenele inițiale pentru repunerea în funcțiune a sistemului de termoficare sunt estimative și depind de complexitatea lucrărilor și de starea de degradare a conductelor.

sursa foto: profit.ro

HTML Image as link
Qries
More from Din BucureștiMore posts in Din București »

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries