Press "Enter" to skip to content

Un adolescent de 14 ani prins conducând un moped furat în București: Testat pozitiv pentru substanțe psihoactive

HTML Image as link
Qries

Un adolescent de 14 ani a fost reținut în noaptea de marți spre miercuri, după ce a fost surprins de polițiști în timp ce conducea un moped furat pe străzile din Sectorul 2, București. Alături de el, se afla un copil de 11 ani, care era transportat ca pasager. Testele efectuate au indicat prezența substanțelor psihoactive în organismul conducătorului mopedului.

Incidentul a avut loc în data de 17 septembrie 2024, în jurul orei 03:30, când polițiștii Brigăzii Rutiere au observat un moped care se deplasa în mod sinuos pe carosabil, încălcând regulile de circulație. După ce au efectuat semnalul regulamentar de oprire, oamenii legii au constatat că vehiculul era condus de un adolescent în vârstă de 14 ani, care transporta un pasager de 11 ani. Verificările ulterioare au scos la iveală că tânărul nu deținea permis de conducere.

De asemenea, polițiștii l-au supus pe adolescent testelor pentru consumul de alcool și droguri. În timp ce rezultatul pentru alcool a fost negativ, aparatura a indicat prezența unor substanțe psihoactive în organismul acestuia. În urma investigațiilor, s-a descoperit că mopedul fusese furat cu puțin timp înainte dintr-o locație din Sectorul 2 al Capitalei.

Adolescentul a fost dus la Institutul Național de Medicină Legală pentru prelevarea de mostre biologice, în prezența reprezentantului său legal, conform procedurilor legale. Minorul a fost ulterior reținut pentru 24 de ore și este cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducere sub influența substanțelor psihoactive și furt în scop de folosință.

Acest incident aduce în prim-plan pericolele generate de accesul facil al minorilor la vehicule și substanțe ilegale, subliniind necesitatea unei supravegheri și educații mai atente în rândul tinerilor.

sursa: stirileprotv.ro

foto: blajinfo.ro

HTML Image as link
Qries

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries