Press "Enter" to skip to content

Sute de blocuri din București rămân fără apă caldă din cauza lucrărilor de modernizare și reparații pe rețeaua termică

HTML Image as link
Qries

Un număr semnificativ de blocuri din București vor rămâne fără apă caldă în următoarele zile din cauza unor lucrări ample de reparații și modernizare pe rețeaua de termoficare a orașului. Compania Municipală Termoenergetica București a anunțat că furnizarea agentului termic va fi sistată pentru mai mult de 850 de blocuri, afectând toate sectoarele Capitalei. Aceste intervenții sunt necesare pentru înlocuirea și modernizarea unor tronsoane critice ale rețelei, în încercarea de a îmbunătăți siguranța și eficiența distribuției de căldură și apă caldă către locuitorii orașului.

Zonele afectate de lucrări

Lucrările vor afecta mai multe zone din București, inclusiv cartiere intens populate, în toate cele șase sectoare ale orașului. Una dintre intervențiile majore va avea loc în Sectoarele 1 și 6, în zona dintre traversarea Căii Giulești și Calea Griviței. Aici, o conductă principală, cu un diametru de 600 de milimetri, va fi reparată și modernizată. Furnizarea apei calde va fi oprită pentru 12 blocuri până marți seara la ora 23:00.

Sectorul 2 va fi cel mai grav afectat, cu lucrări extinse în zona străzilor Torentului, Cozia, Terasa Colentina și Doamna Ghica. În aceste zone, reparațiile conductei principale, cu un diametru de 800 de milimetri, vor afecta 31 de puncte termice, care deservesc aproximativ 452 de blocuri. Această intervenție se va desfășura până pe 19 august, ora 23:00, iar termenul de finalizare este unul estimativ, având în vedere că tronsonul afectat are o lungime de 8 kilometri, iar pe alocuri trebuie înlocuiți peste 30 de metri de conductă cu diametru mare.

HTML Image as link
Qries

În Sectorul 3, pe strada Gruiul Argeșului, vor fi modernizate conducte de 400 de milimetri, ceea ce va duce la sistarea apei calde pentru 17 blocuri, până sâmbătă seara, la ora 23:00. De asemenea, în Sectorul 4, pe străzile Luică și Reșița, se vor desfășura lucrări în cadrul unui proiect municipal cu finanțare europeană, afectând 166 de blocuri. Termenul de finalizare al acestor lucrări este miercuri, ora 23:00.

Lucrări suplimentare și probleme de infrastructură veche

HTML Image as link
Qries

Pe bulevardul Unirii din Sectorul 5, la racordul punctului termic “VS Nord”, vor fi efectuate reparații la o conductă de 250 de milimetri, ceea ce va afecta 14 blocuri până vineri, ora 23:00. În Sectorul 6, strada Virtuții va fi scena unor intervenții ample la o conductă de 800 de milimetri, unde se va reface căminul „CU3” și se vor înlocui vane importante pentru sistemul termic. Aceste lucrări vor duce la sistarea apei calde pentru două puncte termice și un modul, până vineri seara.

În funcție de rezultatele verificărilor efectuate pe aceste tronsoane, pot avea loc reparații suplimentare. Starea generală a rețelei este extrem de deteriorată, Magistrala I Sud, de exemplu, având o vechime de peste 40 de ani. În ciuda lucrărilor de reparații efectuate atât anul trecut, cât și în aprilie anul acesta, starea actuală impune noi intervenții, pentru a menține funcționarea întregului sistem de termoficare până la finalizarea proiectelor de modernizare mai extinse.

Aceste lucrări sunt esențiale pentru a asigura pe termen lung o furnizare stabilă de căldură și apă caldă în Capitală, însă pe termen scurt, disconfortul creat de lipsa apei calde va afecta un număr mare de locatari din București.

sursa foto: G4Media

HTML Image as link
Qries
More from Primăria CapitaleiMore posts in Primăria Capitalei »

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries