Press "Enter" to skip to content

Astăzi la Primăria Capitalei s-a dezbătut Planul Urbanistic Zonal pentru Zona de Sud a Sectorului 4

HTML Image as link
Qries
Potrivit alesului general, Marius Rogin, PNL are o pozitie constructiva, recomandand in aclasi timp respectarea legislatie in vigoare privind urbanismul(spatiu verde cu destinatie utilitate publica , nivelul de inaltime , calibrarea parcarilor cu posibilitatea etajarilor atunci cand va fi nevoie
Dezbaterea a fost mai mult o formalitate, o prelegere despre perfecțiunea PUZ-ului executat care nu îngăduie nici o contestație, susțin reprezentantii USR Sector 4.  “Nici noi, nici partenerii din organizațiile ecologice nu am părut a convinge autoritățile de necesitatea unor schimbări în cadrul planului, în ciuda unor argumente întemeiate. La cerera noastră, Primăria S4 va organiza încă o dezbatere pe acest subiect, miercuri 18 Iulie. Va încurajăm din nou să participați, impreuna poate ne facem vocea ascultată!”, au explicat reprezentanții USR Sector 4.
Listăm mai jos câteva observații despre planul pus in discutie:
1. Se propune construirea unui oraș de mărime medie într-o zonă unde nu există încă infrastructură, dar se promite că această va fi realizată rapid și la standarde înalte. Sunt nenumărate cazuri în București de blocuri construite înainte de asftaltare și de utilități, unde locuitorii trăiesc într-un chin continuu, frustrați și umiliți, așa că nu ne încredem deloc în promisiunile Primăriei.
2. Sunt propuse multe zone cu blocuri foarte înalte (P+10 sau P+14). Densitatea locuirii este mult prea mare, similară cu cea a centrului orașului, ceea ce este absurd. În mod normal, la periferie orașul trebuie să fie mai aerisit, liniștit, cu mult spațiu verde.
3. În legătură cu spațiul verde, nu e mare lucru de spus, pentru că nu e niciun spațiu verde. În timpul dezbaterii, ni s-a transmis flegmatic că în S4 există deja Delta Văcărești (această rușine cum au numit-o domnii de la PMB), care asigură suficient spațiu verde. Mai putem apela cu încredere și la cimitire sau la donații private, dacă simțim nevoia (sfatul dumnealor). În orice caz, deși planul facilitează dezvoltarea a 50,000 de apartamente, spațiu pentru un parc nu se va rezerva.
4. Sistemul stradal este subdimensionat în raport cu densitatea blocurilor și cu înălțimea propusă. Sunt blocuri de P+14 pe o parte și pe alta a unei străzi de 7 m lățime, o condamnare la blocaj perpetuu pentru cei care vor locui acolo. Inchipuiți-vă traficul generat dimineata de blocuri de 14 etaje pe o strada cu 2 benzi.
5. Scoli, grădinițe, spații culturale sunt mult sub ceea ce ar fi nevoie pentru o zonă atât de extinsă.
6. Acest PUZ nu-i are ca beneficiari pe bucureșteni. Adevărații beneficiari sunt dezvoltatorii imobiliari care vor face profituri enorme condamnându-i pe cumpărătorii de bună credință la un calvar continuu. Exact așa cum se întâmplă deja în multe zone de la marginea Bucureștiului unde banii au fost puși pe primul loc și nu calitatea locuirii.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Image as link
Qries